שימו לב: הרכבת פרגולה בכוחות עצמיים, למי שאינו בעל מקצוע, יכולה להיות פרויקט מורכב. מורכב, אך בהחלט אפשרי אם מקפידים על כמה כללים:
- מקובל לבנות פרגולות מעץ אורן. זמין וזול יחסית. כדאי לרכוש קורות מוקצעות.
- קורות אורן מתעוותות בשמש. אם קניתם קורות וטרם השתמשתם בהן, כסו אותן ביריעה כדי שלא יהיו חשופות לשמש, אחרת תקבלו קורות שאי אפשר לעבוד איתן.
- את החיתוכים נכון וכדאי לבצע בשטח. קשה מאד עד בלתי אפשרי לתכנן ולחתוך הכל בדיוק מושלם במחסן העצים. הבדלי גובה (פילוס) ואורך של סנטימטרים בודדים קשה לחזות מראש.
- נכון וכדאי לצבוע את הקורות לפני חיתוך או הרכבה. לפחות 2 שכבות. כדאי להשתמש בלכה מגוונת (מגינה בפני קרני UV) איכותית, על בסיס מים או טרפנטין. את השכבה האחרונה ניתן לבצע אחרי ההרכבה.
- לפני הרכבה ואחרי החיתוך כדאי לצבוע את נקודת החיתוך של הקורה.
- קיים בשוק מגוון רחב של אביזרי פרזול המקלים מאד בתכנון ובניית פרגולה. עיגון קורה לקיר, בין אם בתושבת ובין אם ישירות, תיעשה ע”י דיבל ג’מבו בקוטר 5/16 לפחות.
- יש לתכנן את הפרגולה כך שכל חיבורי קורות יבוצעו כאשר עץ נשען / נתמך בעץ ולא על בורג (פיזור המשקל בין ברגים). לא מחברים קורת אורך ורוחב ע”י בורג.
- קורות אורך חייבות להיות מחוברות ביניהן כדי שלא יתעוותו עם הזמן.
- רצוי לצבוע פרגולה קיימת בלכה מגוונת כל שנתיים כדי לשמור עליה במצב תקין ונאה. הזנחת הצביעה תביא במהרה לעץ סדוק, יבש ומתפורר.
- אין לצבוע עץ שעומד בחוץ (בשמש) בלכה שקופה (VARNISH). הלכה תתפורר ותתייבש, ולא יהיה ניתן לצבוע עליה בלכה מגוונת ללא ליטוש מוחלט.