פלטת סנדוויץ’ (בעברית “לביד”) עשויה שכבות דקות של עץ המודבקות אחת על רעותה, בשתי וערב, עד להגעה לעובי הנדרש. מידת החוזק של פלטת סנדוויץ’ נקבעת על ידי סוג שכבות העץ ומספרן.

ככלל, סוגי פלטות הסנדוויץ’ הרווחות בארץ הן סנדוויץ’ אדום וסנדוויץ’ לבן:

  • סנדוויץ’ אדום: המרכיב העיקרי הוא עץ ה”אוקומה” (גדל באפריקה, צבעו נוטה לאדום, ומכאן שמו), עץ חזק ובעל צפיפות בינונית, מה שמקנה לפלטה עמידות גבוהה וחוזק מיטבי.
  • סנדוויץ’ לבן: המרכיב העיקרי הוא עץ צפצפה, שצפיפותו פחותה וחוזקו פחות. מכאן שהסנדוויץ’ הלבן חלש יותר ועמיד פחות.

פלטות סנדוויץ’ ניתן להזמין כשהן גלויות (ללא ציפוי) או מצופות פורמייקה לסוגיה ולגווניה.

מידות וגדלים:

פלטות הסנדוויץ’ מגיעות באורך וברוחב סטנדרטיים: 122 ס”מ רוחב ו-244 ס”מ אורך – ובעוביים שונים – 4 מ”מ (מוכר גם בתור “דיקט”), 6 מ”מ, 8 מ”מ, 10 מ”מ, 12 מ”מ, 17 מ”מ.

סנדוויץ’ 4 מ”מ וכן סנדוויץ’ 17 מ”מ ניתן למצוא מצופים בפורמייקה לבנה (פורמייקה פנימית) בצד אחד, וסנדוויץ’ 12 מ”מ ו-17 מ”מ ניתן למצוא מצופה בפורמייקה פנימית בשני הצדדים.

ניתן להשיג פלטות סנדוויץ’ גם במידות לא סטנדרטיות, אך בדרך כלל הן ייעודיות לצרכים ספציפיים, כגון סנדוויץ’ 8 מ”מ ברוחב 160 ס”מ ובאורך 205 ס”מ עבור מיטה זוגית או סנדוויץ’ 4 מ”מ ברוחב 80 ס”מ ובאורך 205 ס”מ לדפנות סוכה וכדומה.

שימושים עיקריים – מטבחים, ריהוט ביתי.

יתרונות – עמיד במים, חזק, נוח לעבודה.

חסרונות – מתעוות כשלא מעוגן, יקר ביחס לפתרונות אחרים.